Mijn favorieten

Taxatie

Voor het verkrijgen van een (Nationale Hypotheekgarantie - NHG) woningfinanciering, of verkrijging van inzicht in de marktwaarde van een woning die u wilt aan- of verkopen, is het soms wenselijk dat de bevindingen van een gecertificeerde makelaar aan het papier worden toevertrouwd: het zogeheten taxatierapport.

Er bestaan feitelijk 2 verschillende varianten op het taxatierapport:
een standaard taxatierapport en een gevalideerd (NHG-)taxatierapport.

In dat laatste geval wordt het door een makelaar uit te brengen taxatierapport eerst door een onafhankelijke instituut (meestal het NWWI) nagekeken en geaccordeerd. Is het validatie instituut akkoord met de inhoud van het rapport, dan wordt het vrijwel meteen door de bank overgenomen en akkoord bevonden. U loopt dan geen enkel risico.

Kortom, een taxatie is een serieuze zaak. Uw hypotheek verstrekker kan vertellen aan welke voorwaarden uw taxatierapport moet voldoen. Onze taxatierapporten worden opgemaakt door professionele en erkende taxateurs en worden landelijk geaccepteerd door alle (financiële) instellingen. Zoekt u een makelaar die voor uw aankoop- of verkoopbeslissing of voor uw (NHG-) woningfinanciering een (gevalideerd) taxatierapport opmaakt, dan bent u bij Mantel & de Vries Makelaars aan het juiste adres. Voor meer informatie kunt u eerst vrijblijvend contact met ons opnemen. Vraag naar onze scherpe tarieven!